Nieuws

Vorige   Overzicht   Volgende
6/11/2018

De nieuwe Bonneville T120 Ace

Voor 2019 introduceert Triumph een uniek limited edition-model, de Bonneville T120 Ace, gebouwd om de allereerste generatie cafe racers en het legendarische Ace Café van Londen te eren - de spirituele basis van klassiek Brits motorrijden.

De nieuwe 2019 Bonneville T120 Ace volgt op de enorm succesvolle Thruxton Ace van 2015, met een uitgeklede en donkere kijk op de allereerste generatie cafe racers. De Bonneville T120 Ace is gebouwd volgens het 'Head Down, Hold On' principe die de motorcultuur van die tijd weerspiegelt en die het Ace Cafe als de spirituele thuisbasis van de moderne klassieke Britse motorfietsen eert. De Bonnevile T120 Ace biedt een unieke en stijlvolle versie van de prachtige Bonneville T120 Black.

 

De nieuwe 2019 Bonneville T120 Ace is gebaseerd op de stijlvolle Bonneville T120 Black en biedt een uniek niveau van premium afwerking, waaronder:
- Exclusieve Matt Storm Grey lakkleur, met contrasterende lijnen en ‘Head Down, 
  Hold On’ design op de tank
- Uniek Bonneville T120 Ace logo op de zijpanelen
- Uniek Ace Cafe logo op het voorspatbord

Als aanvulling op zijn unieke kleurenschema heeft de T120 Ace een groot aantal bijzondere details die zijn speciale ‘one-of-a-kind’ propositie verder versterken, waaronder:
- Zwarte inlaatafdekkingen
- Zwarte motor-applicaties 
- Zwart zadel
- Minimalistisch achterspatbord met verwijderingsset als standaard (volledig gehomologeerd accessoire van Triumph)
- Minimalistische bullet LED-richtingaanwijzers (afhankelijk van lokale wetgeving)
- Zwarte Triumph ‘4 bar’ tankbadge  

 

Slechts 1400 exemplaren zijn wereldwijd beschikbaar, waarbij de gelukkige eigenaren een genummerd eigendomscertificaat ontvangen, ondertekend door Nick Bloor, CEO van Triumph en Mark Wilsmore, Managing Director van Ace Cafe London. 

Wees er snel bij – deze motorfietsen zullen niet lang beschikbaar zijn!

 

STANDAARD KENMERKEN, OVEREENKOMSTIG MET DE BONNEVILLE T120 BLACK
1200cc ‘High Torque’ motor 

Het authentieke karakter van de Bonneville T120 komt tot leven door de met 8 kleppen uitgeruste ‘High Torque’ 1200cc parallelle 2-cilinder Bonneville motor.
Speciaal gebouwd voor de moderne klassieke rijstijl, met een directe en opwindende koppelafgifte, produceert hij een piekkoppel van 105 Nm bij een lage 3.100 omw/min - een verbazingwekkende 54% meer dan de vorige generatie.

 

Met de uiterste nauwkeurigheid en de directe gasrespons van Triumph's nieuwste generatie ride-by-wire brandstofinjectie- en motormanagementsysteem, is de zes versnellingen tellende 1200  Bonneville motor ontworpen met een charismatische toon en een interval van 270° voor een karakteristieke, lineaire vermogensafgifte.

Het motorprofiel is prachtig ontworpen om de belangrijkste historische stijlelementen van de Bonneville motoren uit de jaren 60 te bevatten, waarbij eigentijdse componenten fijngevoelig worden geïntegreerd om dat iconische motorsilhouet te behouden.

Achter de stijlvolle buitenkant van de 1200-motor zit een geavanceerd vloeistof gekoeld systeem, zorgvuldig geïntegreerd om de visuele impact te minimaliseren en tegelijkertijd lagere emissies te behalen en het brandstofverbruik te verminderen - 13% beter dan de vorige generatie. Dit, in combinatie met een nieuw uitgebreid onderhoudsinterval van 16.000 km (10.000 mijl), zorgt voor een drastische verlaging van de totale kosten voor de eigenaar.

Tenslotte nog de elegante in peashooter-stijl uitgevoerde uitlaten, die een strakke rechte lijn volgen die wordt bereikt door een ingenieus ‘twin-skin’-ontwerp dat de pijp afdekt die door de bak loopt en weer naar buiten. Het levert het ware geluid van een Britse 2-cilinder, met een diepe en rijke toon die echt overeenkomt met het T120-karakter, afgestemd op een niveau dat je wil en verwacht.

 

Moderne capaciteiten 
De Bonneville T120 Ace is voorzien van alle geavanceerde standaard capaciteiten van de T120 Black, met een schat aan op de rijder gerichte technologie voor uitzonderlijke controle, veiligheid en verbeterd vertrouwen van de rijder in de machine - fijngevoelig en compromisloos geïntegreerd om de authentieke stijl en het karakter van de Bonneville te behouden.

 

Ontspannen en verfijnde handling
De Bonneville T120 Black is uitgerust met een chassis en ophanging die is ontwikkeld voor ontspannen en verfijnde ritjes, elke dag, de hele dag, alleen of met passagier.

De combinatie van Triumph’s kenmerkende rijdynamiek van neutraliteit, behendigheid en stabiliteit met comfortabel zadel en bijpassende vering voor een boeiende, maar toch gemakkelijke rit. Met zijn ontspannen zitpositie, standaard verwarmde handvatten, middenstandaard en handgreep voor passagiers, is de Bonneville T120 Ace volledig uitgerust voor maximaal comfort en praktische bruikbaarheid in de praktijk.
Originele stijl

Geïnspireerd op de legendarische ’59 Bonneville, is de Bonneville T120 Black ontworpen om nog meer het originele DNA en de iconische stijlelementen, details en kenmerken te integreren.

Meer info